Aprašymas
Ši skani kava pasižymi citrininiu, citrusiniu ir saldžiu skoniu. Tai – gaivinanti kava, prie kurios tikrai norėsis sugrįžti ir vėl.
Į Vakarus nuo Centrinės Kordiljeros esantis Suarezas pasižymi didele kavos įvairove. Tai – kraštovaizdžio ir kultūrinių išteklių įvairovė, kurią sukuria daugybė upių, tekančių per slėnius ir kalnų šlaitus. Jame yra daugybė aukso kasyklų, taip pat ši vietovė garsėja dėl savo maisto bei patiekalų kultūros, čia gaminama kava bei cukrus iš cukranendrių.
Kavą čia renka smulkūs jų augintojai su šeimomis ir kaimynais. Ji paprastai plaunama bei džiovinama ūkiuose, dažnai dideliame aukštyje ant stačių šlaitų, arba yra gabenama į netoliese esančią perdirbimo įmonę. Tada ji atvežama į malūnus, kur yra atrenkama, įvertinama ir rūšiuojama eksportui.
Dėl daugybės skirtingų mikroklimatų, šlaitų paviršių ir besikeičiančių orų, šviežia kava yra auginama ištisus metus. Paprastai ji padalijama į pagrindinius ir Mitakos (arba „musės”) pasėlius. Dėl globalinio atšilimo Kolumbijoje įvyko reikšmingų pokyčių, dėl kurių kai kuriose vietovėse kilo sunkumų. Nors žemės drebėjimai ir nuošliaužos darė įtaką kavai, tačiau kavos kokybė ir toliau išliko aukšta.
